1. EU Cannibal Bianka

bianka.JPG

Ahhoz, hogy valaki a COOL LIST HUNGARY legelső helyéig jusson, valami igazán különlegeset kell dobnia. Bianka csont nélkül oldotta meg ezt a feladatot: egyszerűen olyat csinált, amit még senki ebben az országban. Instagramja a véres pokoltól a pezsgős high life-ig húzódó émelyítő hullámvasút, aminek minden egyes képét külön-külön mester fokozatú COOLzuskon kellene oktatni. Zenei projekte, az EU Cannibal gyomorba vágó horrorgabbert kever maró garázsmetáldiscoval. És mindemellé olyan jelenléte van, hogy az embernek már attól végigfut a hátán a hideg, ha arra gondol, hogy ugyanannak a városnak az utcáin sétál, mint ő. Ha évtizedek múlva visszagondolunk arra, mit jelentett a kétezertizes évek közepén COOL-nak lenni, ezek a sötét, szennyes, bűnös és igéző képek jutnak majd először eszünkbe.

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

2. Hidegvér

hidegver2.jpg

A COOL egyik legcoolabb tulajdonsága, hogy akkor sújt le, amikor a legkevésbé számítanál rá. Azt például gondoltad volna, hogy idén ősszel egyszercsak megjelenik egy rejtélyes magyar divatmárka, ami egyszerre dark, goth, cold, street, witch és minimal, közben megállná a helyét Japánban és Portlandben is, készítői mégsem tolják előtérbe magukat, hanem csendben meghúzódnak a háttérben? Dehogy számítottál, hiszen ha számítottál volna, te szerepelnél most itt! A Hidegvér a magyar divat Burialje, a maga hátborzongató genderless coolságával. Fogjuk őket még viszontlátni ennél is COOLABB helyeken, arra mérget vehetünk!   

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

3. Központ Elhárítási Terror Peti

peti.JPG

2016 az év, amikor minden felfordult, és az igazán COOL arcok a világon mindenfelé felmutatták a középső ujjukat az uncoolság felé. Újra eljött a lázadás korszaka, az eddigi kategóriákat pedig jobb elfelejteni: az új törésvonal COOL és NEM COOL között húzódik. Peti elég világossá tette, hogy a kettő közül melyik csapatban játszik, a Központ Elhárítási Terror zenekar lendületből a kúltalanság arcába köp, aztán meg is tapossa, és kidobja oda, ahova az való: a történelem szemétdombjára. És hogy feltűnik a Veszélyes faszfejben is? Ez logikus következménye a kúlgravitáció első törvényének: két COOL arc mindig vonzza egymást. Ha pedig többen is összejönnek... abból olyan robbanás lesz, hogy az isten irgalmazzon a basic embereknek!

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

4. Pápay Fanny

papay_fanny_20150618-131647_0.jpg

A felületes szemlélő csak annyit vehet észre, hogy a Fanny (esetleg Fanni) név már biztosíték lehet a coolságra, pedig korántsem: Pápay Fannynak hiába eszeveszettül kúl már a keresztneve is, ez a legkevésbé kúl benne. Fanny ugyanis egészen konkrétan a legkúlabb grafikus manapság Coolapesten: amikor meglátjuk, milyen betűtípusokat álmodik meg, akkor még a Helvetica is akkora basicségnek tűnik, mint egy liter pumpkin spice latte. Ma már ölik egymást a kúlabbnál kúlabb elektronikus zenészek és mások is, hogy Fannyval dolgozhassanak, ami nem csoda, mi is ölnénk - ha a gyilkosság nem lenne az uncoolság netovábbja. Kívánjuk Neked, Fanny, hogy soha, de soha ne szorítsák a COOLságodat határok közé!

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

6. Vegán Ispán Ádám

ispan.jpg

"Ádám vagyok, egy vidéki hardcore/punk srác. Amikor hat éve felköltöztem Pestre, már vegán voltam és nagy álmom volt, hogy vegán szakács, valamint bicajos futár legyek, noha enyhe túlzással élve nem tudtam főzni és ennek tetejébe a várost sem ismertem." Nem, ez nem a következő generációs film forgatókönyve, és nem is a legújabb Netflix-sorozat sztorija. Ez Ádám élete, akit ma már csak Vegán Ispánként ismernek, bisztrója, az Elixír pedig az etikai vegán testvériség mekkája. Az ő kertjében megterem a KÚLbimbó, a KÚLkuma és a KÚLarábé is!

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

7. Sallai Laci

sallai.jpg

Hol is kezdjük? Cool volt, cool nem volt, a legkisebb fiú elindult szerencsét próbálni. Egyik zenekar jött a másik után, nem volt COOL arc a városban, akivel ne gitározott volna már együtt. De akkor rájött, valami hiányzik... Valami nem az igazi. Igen, ekkor ismerte fel, hogy ideje a saját útját járni. Ekkor született meg a Felső tízezer zenekar, amivel Laci bebizonyította, néha a hétköznapok a legcoolabbak egy egyszerű srác előadásában. Laci, ha egyet kívánhatunk: ne változtasson meg a siker, maradj meg mindig olyannak, amilyen vagy!

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

8. Molnár Merse

screen_shot_2016-12-08_at_11_37_37_am.png

Az már nem hír, hogy a magyar lányok a legszebbek a világon, viszont 2016-ig kellett várni, hogy egyértelmű legyen, a magyar fiúk nemcsak a legszebbek, hanem a legcoolabbak is! Merse vörös haját, zöld szemeit és szeplős tökéletességét New Yorktól Tokióig ünneplik, és a legcoolabb divatházak a Comme des Garçonsrtól Rick Owensig mennek ölre a kegyeiért. Vajon mi a határ, a csillagos ég vagy a COOL LIST HUNGARY legteteje?

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

9. Fullpleb Kristóf

pleb.jpg

Az igazi coolhősök ismertetőjele, hogy akár a sivatag legközepén is olyat tudnak dobni, hogy onnan nincs megállás a COOL LIST HUNGARY-ig. Ékes bizonyítéka ennek Kristóf, aki a lengyelországi Poznan utcai padjaival alkotott akkorát, ami egy basicebb arcnak egy komplett grafikai stúdió támogatásával sem sikerülne. Kristóf Instagramja és Youtube-csatornája egyaránt koolzönségdíjas, ráadásul érezhetően még felfelé ível a karrierje: a néhány napja ledobott, MIGRÁNS GULYÁS című videóperformanszát Marina Abramovic is leesett állal nézte végig.

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.

10. Istvánffy Emma

13131539_1325757617453575_9156139735642694819_o.jpg

"Szerintem a stílus a személyiségünk megnyilvánulása a külvilág felé." Na, ki fogalmazta meg ezt ilyen frappánsan? És milyen lehet a személyisége? Természetesen az első kérdésre a válasz az, hogy Istvánffy Emma, a másodikra pedig annyi, hogy őrült COOL! Biztosan mindenki tudja, de azért a rend kedvéért említsük meg, hogy Emma a legkúlabb magyar divatblogger - például az idén az Év Divatbloggerévé választották, és olyannyira céltudatosan a COOL életformára készült kezdettől fogva, hogy már 11 éves kora óta blogol! De nehogy azt gondoljátok, hogy Emma megelégszik ezzel - további célja, hogy bicskanyitogatóan COOL divattervező legyen belőle egyszer - és azt már jól tudhatjuk, hogy ha egyszer Emma valamit a fejébe vesz, akkor az bizony úgy is lesz... Gyerünk Emma, terjeszd a jóhírünket az óperencián is cool!

2016. december 09. - Dr. Cool Phd.